O nás
Společnost byla založena z důvodu rozšíření obchodní strategie v tomto oboru navazující na mateřskou firmu Ing.Olgy Gondkové, která od r. 1999 podniká v tomto oboru. I z toho důvodu nese tato nová společnost název odvozený od křestního jména mojí mamky, aby vždy bylo jasné, kdo může za ten skvělý nápad dělat lidem život sladší.
Historie
Kdysi dávno, v dobách minulého režimu, Oli (Olga Gondková)vystudovala katedru mléka na Vysoké škole v Praze, na potravinářské fakultě. Na jaře r.1990 začali s manželem Ivem (Ivo Gondek) podnikat a brzy jejich kroky vedly do oblasti gastronomie. V závěru minulého století, přesně 19.10.1999 , se odehrál úsměvný příběh, který vlastně dal nechtíc základ ke vzniku naší - Vaší dnešní dortové firmy. V jednom z prvních nejmenovaných supermarketů v Ostravě jsme šli vyzkoušet novou kavárnu italského typu. Přinesli nám voňavé espresso s mlékem a nám se vybavila jedna cesta okolo Lago di Garda v Itálii.
Říkali jsme si nahlas jaké by to bylo, kdyby tady měli to skvělé tiramisu, co jsme si tenkrát dávali v kavárně na břehu jezera. O dva stoly dál seděl osamocený pán, který se později ukázal jako majitel kavárny a také nahlas přitakal, že by moc chtěl mít ke kávě tiramisu. Přestože není z Ostravy, dal si tu práci a vyhledal všechny cukrárenské výrobny, ale nikdo mu neuměl tiramisu vyrobit a dodat. Stěžoval si jak je bezradný. My jsme mu dali za pravdu a bezostyšně řekli, že si občas doma pro sebe děláme tiramisu jak jsme jej viděli a ochutnali v Itálii a ze získaných receptů se doma hýčkáme tím „nebem ve tvých ústech“, jak říkal jeden reklamní slogan na tento jedinečný dezert. Když nás začal prosit jestli bychom tiramisu nevyrobili i pro něj, odpověděli jsme, že se výrobou dortů a dezertů nezabýváme. Ale on stále naléhal, protože žádné jiné řešení neviděl. Prozradili jsme, že Oli je doma na mateřské, nechodí do práce, takže by mohla pár kousků pro něj připravit, aby viděl na čem si doma pochutnáváme.
Slovo dalo slovo a druhý den jsme majiteli kavárny dovezli 20 kostek tiramisu se slovy, že by je od nás stejně nekupoval, protože jsme je udělali tak jak je děláme pro sebe, z originálních vybraných surovin a to by bylo pro něj v nákupní ceně neúnosné. Vždyť by to stálo 3x víc než nejdražší zákusek v té době v Ostravě (dříve bájný větrník).
On měl však více odvahy a podnikatelského ducha než jsme čekali. K naší „neúnosné“ nákupní ceně přidal cca 100% a začal. Usmívali jsme se jeho naivní neznalosti ostravské klientely a rozloučili se. Asi za čtyři hodiny nám telefonoval.
Ptáme se: “jak se daří, je nějaký problém?” A on odpovídá: “ano já nemám tiramisu!”
“No jó, vy jste zjistil, že to nejde prodat, že? Tak jste jim to rozdal v akci, že?”
“Ne, já i všichni klienti byli nadšeni a nikoho cena toho zážitku nezajímala! Prosím vás, můžete mi zítra zase dovézt 20 kostek?” No, Oli, jsi na mateřské, nemáš co dělat, tak si hrej s tiramisu. Jenže zážitek se tak rychle rozkřikl, že další odběratelé nás „donutili“ spustit regulérní podnikání v tomto oboru. A poté se začali ptát, jestli neumíme i nějaké jiné dorty, a zda-li bychom jim mohli upéct nějaký speciální štrúdl atd. atd. atd. ….
A tak zákazníci začali určovat reklamní metodou „jedna paní povídala“ rozvoj naší firmy, podpořili naše nadšení o tom,že lze v tomto oboru dělat věci přitažlivé, chutné, zdravé, zajímavé i pro štíhlou linii, jak jsme to viděli i jinde v Evropě.
Začali jsme vyhledávat, zkoušet, zjišťovat jak posedlí, hledali jsme inspiraci na cestách, v knihách, u kolegů v oboru, na internetu, a dnes jsme obdarováváni názory nadšených klientů ze všech stran.
Poněvadž jsou Vás již tisíce, je pro nás zavazující nesejít z cesty kvality, originality, čerstvosti, vynalézavosti a zdravých surovin abychom si udrželi Vaši přízeň.